Ásványok hatásai

Achát

Forrás: wikipédia

Csillagjegy

Bika, Ikrek, Rák, Skorpió

 

Botswanai achát

Elsősorban tüdőre hat, segít leszokni a dohányzásról. Javítja a sejtek regenerálódó képességét, hatással van a vérképzésre.

Csakra

szívcsakra

 

Csipkeachát

Hólyagra és epehólyagra hat. Segít dülőre jutni a félelmeinkkel szemben.

Csakra

szakrális csakra

 

Faachát

Javítja a kitartóképességet, segíti a belső nyugalmat és higgadságot, Imunnrendszerre jótékony hatással bír, fizikai kimerültség esetén jó segítség lehet.

Csakra

gyökércsakra

 

Indiai achát

Légutakra és homloküregre hat, erősíti a hasnyálmirigyet, bélproblémákra használható, szabályozza az emésztést. Véd a fertőzésektől. Terhesség esetén hányinger és émelygés ellen használható. Megszünteti a félelmet és bátorságot ad.

Csakra

szakrális csakra

 

Tűzachát

Erősíti az agyat. Szilárdítja a földdel való kapcsolatunkat.

Csakra

gyökércsakra

 

 

Amazonit

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak

Segíti a szülést. Lazító-oldó hatással bír. Réztartalma révén erősíti az agyat. Oldja a lelki feszültséget, nyugtatólag hat az idegekre. Depresszió esetén harmonizáló hatása van.

Csakra

szívcsakra, torokcsakra

  

 

Ametiszt

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Kos, Szűz, Skorpió, Nyilas, Vízöntő, Halak

Segít megőrizni a józanságot. Javítja az agy koncentrációs képességét. Elősegíti az ellazulást, alvászavarok esetén javasolt. Kiegyensúlyozó hatással van a hiperaktivitásra és belső nyugtalanságra. Haználható a meditáció elmélyítésére. Tisztítja a vért, oldja a vérrögöket. Serkenti az immunrendszert, erősíti a légutakat. Szenvedélyek kövének is nevezik, harmonizáló hatással van minden mániákus viselkedésre.

Csakra

gyökércsakra, koronacsakra, napfonat csakra

 

  

Aventurin

Forrás: wikipédia

Csillagjegy

Bika, Rák, Márleg, Nyilas, Vízöntő

Jó hatással van a bőrre, allergia, bőrkiütések, ekcéma, pattanás kezelésére is alkalmazzák. Bélproblémák esetén is hasznos, püffedtség, székrekedés is kezelhető vele. Megnyugtatja a szívet, feledteti gondjainkat, segít a nyugodt alvásban.

Csakra

szívcsakra

  

 

Citrin

Forrás: wikipédia

Csillagjegy

Bika, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Bak

Gyomor és belek problémáin segít, felfúvódás, teltségérzet, gyomorgyörcsök esetén. Hatással van a hasnyálmirigyre, hasznos cukorbetegségnél. Csökkenti a koleszterin szintet, segíti a szervezet méregtelenítését. Oldja az energiarendszer blokádjait, kedélyjavító, hat depresszió ellen. Önbizalmat, bátorságot, új életenergiát önt belénk.

Csakra

napfonatcsakra, torokcsakra

 

 

Gránát

Forrás: wikipédia

Csillagjegy

Kos, Ikrek, Oroszlán, Skorpió, Nyilas, Bak

Segít a test gyulladásos folyamatainak és a sebek gyógyulásában. Energiát ad, növeli az ellenálló erőt, élénkíti az immunrendszer működését. Fokozza a kitartást. Élénkíti a szívet és a vérkeringést. Méregtelenítésben jótékony hatással bír. Bátorságot, önbizalmat ad.

Csakra

gyökércsakra

 

  

Hegyikristály

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

mindegyik

Minden kő “leggyógyítóbbika”. Gyógyító kőnek is nevezik. Erősíti a test minden funkcióját. Kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre. Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz. Szinte minden területre hat. Erősító, gyulladásgátló hatásal bír a szem, bőr, hát, ízületek, vér, belek területén egyaránt. Növeli az ellenálló képességet, testi, szellemi kimerültség ellen hat. Serkenti a tobozmirigyet, élénkíti a pajzsmirigyet. Negatív energiák levezetésére, aura tisztításra alkalmas. Segítséget nyújt az ellazuláshoz, a személyiség fejlődéséhez. Javítja az intuíciót, véd a negatív energiák ellen.

Csakra

minden csakra

 

 

Hematit

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Kos, Skorpió, Bak, Vízöntő

“Vérkő”. Magas vastartalma pozitív hatásal van a vérképre. Jó segítség a vashiánnyal szemben. Segítségével jobb és egészségesebb bőrszín érhető el. Érelmeszesedés, lábgörcs, visszér esetén segítséget nyújt. Aranyér esetén is hatásos lehet. A terhesség alatti fáradság enyhítésére kiválóan alkalmas. Közérzet javító, általa fokozódik a vitalitás.

Csakra

gyökércsakra

   

 

Holdkő

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Rák, Bak, Halak

Női oldalhoz sorolt kő. Serkenti a tobozmirigy működését. A teste és lelket egyaránt harmonizálja. A hormonháztartással összefüggő problémák mindegyike orvosolható a holdkővel. Serkenti a petefészek működését, növeli a termékenységet. Javítja a nyirokkeringést. Nyugtató hatású, újhold, vagy telihold idején alvási zavarok elkerülésére is használják. Az intuíció erősítésében is nagy segítség lehet.

Csakra

szakráliscsakra, torokcsakra

 

  

Howlit

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Ikrek

A súlyproblémákkal küzdő emberek köve. Segíti a fogyást, salaktalanítást, csökkent ia folyadékraktározást. Enyhíti a bélzavarokat, gyomorémelygést, hányingert. Erősíti az akaratot és kitartást. Segíti a blokádok leépítését testben és lélekben egyaránt.

Csakra

szakrális csakra, napfonat csakra

 

 

Jáde

Forrás: wikipédia

Csillagjegy

Bika, Rák, Mérleg, Halak

Erős hatással van a hólyag és vese működésére. A savbázist és vízháztartást is javítja. Segít a méreganyagok kiválasztásában. Erősíti az idegeket. Feszültség és kimerültség esetén élénkítő hatású. Visszaadja a belső békénket és nyugalmunkat.

 Csakra

szakrális csakra, napfonat csakra, szívcsakra

  

 

Jáspis

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak, Halak

Minden területen egyformán alkalmazhatjuk a köveket. A felhasználási területet az adott kő színe határozza meg, amit a csakraműködéshez lehet párosítani.

Vörös jáspis: akaraterő, megvalósítási képesség, vérprobléma

Sárga-barna jáspis: gyomor, bélrendszer

Segíti az emésztést. Vércukor szintre gyakorolt hatása nagyon hasznos. Menstruációs panaszoknál segítség lehet. Fokozza az ellenállló erőt, az aktivitást, kitartást. Elősegíti a kiegyensúlyozottságot, segít belátni a hibákat és leépíteni a bűntudatot.

Csakra

minden csakra

  

 

 

Kalcit

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Ikrek, Bak

Jórészt kalciumból áll. Csontritkulás, ízületi gyulladás, hátproblémák, porckorong, ínszalag gyulladás, húzódás, rándulás esetén hatásos. Erősíti az immunrendszert, az emlékezetet. KIegyenlíti a vérnyomást, megelőzi a mészhiányt és fogszuvasodást.Gondoskodik a belső egyensúlyról, önbizalmat ad, egy lépéssel közelebb visz a bölcsességhez.

Csakra

szakrális csakra, napfonat csakra, szívcsakra

 

 

Karneol

 Forrás: wikipédia

Csillagjegy

Kos, Bika, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Vízöntő

Javítja a vérképet, oldja a vérrögöket. Gyórsítja a sebek gyógyulását. Bélflóra szabályozás, bélgörcs, vastagbélgyulladás, gyomor és bélbetegség, szoruás esetén hatékony lehet. Segít a vese és hólagkövek és petefészek probléma esetén. Csökkenti a koleszterinszintet. Jól hat érfájdalmak, visszér esetén. Fokozza a kitartást, segíti a tetterőt. Lelki kimerültség esetén új energiát adnak, erősítik belső indíttatásunkat.

Csakra

gyökércsakra, szakrális csakra

 

  

Korall

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Halak

Vérképre van hatással, hasznos vérszegénység esetén is. Hatására a szervezet könnyebben termeli a fehérvérsejteket. Szabályozza a nyirokkeringést, segít nyirkomirigy betegség esetén. Stabilizálja a vérnyomást. Erősíti a hörgőket, segít légszomj és köhögés esetén. Hatással van a petefészekre, segíti a termékenységet, enyhíti a klimaxos panaszokat.

Csakra

gyökércsakra, szakrális csakra, szívcsakra

 

 

Kvarc

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Mérleg, Bak

Erősíti az immunrendszert. A fertőzés kezdeti szakaszában képes megakadályozni a betegség kitörését. Szabályozza a vérkeringést. Enyhíti a szorongást. Nyugtatja és csillapítja az ideges izgalmakat. Fokozza az élniakarást és a terhelhetőséget. Növeli a stressztűrő képességet.

Csakra

szakrális csakra, szívcsakra, torokcsakra

 

  

Labradorit

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Bak, Halak

Csökkenti a vérnyomást, egyenletessé teszi a vérkeringést. KImerült állapotban új energiával tölt fel. Erősíti a májat és vesét, szabályozza a szervezet savbáziz háztartását. Reuma kezelésére kiválóan alkalmas. Regenerálja a légutakat. Aktíválja az öngyógyító erőt. Rezgései stabilizálják az aurát.

Csakra

torokcsakra, szívcsakra

  

 

Lápisz lazuli

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Kos, Oroszlán, Szűz, Nyilas, Bak, Halak

Hajhullás, hajprobléma esetén is alkalmazzák. Szabláyozza a szervezet különböző mirigyeinek működését. Torokprobléma esetén érdemes hordani. Javítja a hallást. Hat a bőrkiütésekre. A herpeszre szintén jótékony hatással van. Csökkenti a magas vérnyomást. Enyhíti a fejfájást. Nyugtatólag hat az idegekre. Gyomorfájás és görcs esetén is hat. Segítségével megnyitható a homlokcsakra, tudatosulnak az elnyomott érzelmek, szabaddá vélik az út az intuíció számára. Nyitottabbá tesz a külvilág felé. Fokozza az önállóságot és az önbizalmat. Félelmek, depresszió, melankólia ellen használható. Segít belső problémáink feloldásában, sorsunk elfogadásában.

Csakra

torokcsakra, homlokcsakra

 

 

Lávakő

Forrás: wikipédia

 Különösebb hatása nincs, gyógyító ereje nem ismert.

 

 

Obszidián

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő

Antibakteriális hatásának köszönhetően gyorsítja a sebek gyógyulását, hatásos a gyulladásokkal szemben. Pozitívan hat allergia esetén. Minden síkon oldja és megszünteti az energiaáramlás blokádjait. Jó földelő, félelmek, depresszió ellen is használható. Fokozza a vérellátást, élénkíti az emésztést. Egyensúlyzavar, frontérzékenység, utazái betegség ellen is javallott. Segít a trauma és sokk feldolgozásában. Segítségével aktíválható a tudatfeletti, integrálható a lélek elfojtott része is. Segíti a tisztánlátást.

Csakra

gyökércsakra

 

 

Ónix

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Nyilas, Bak, Vízöntő

Erős hatással vanaz agy tevékenységére. Alzheimer kór, epilepszia esetén is használható. Hatással van minden daganatféleségre. Erősíti az immunrendszert. Javítja a koncentrációt, segíti az analitikus gondolkodást. Véd a negatív befolyásokkal és energiákkal szemben. Csökkenti a befolyásolhatóságot, segíti a természetes egót, megszünteti a negatív érzelmeket. Bánat és melankólia esetén is segít. Fokozza a koncentrációt és az öntudatot.

Csakra

gyökércsakra

 

 

Rózsakvarc

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Bika, Rák, Mérleg

Főbb hatásai közé sorolható a lelki terhek megszüntetése, a vízerek leárnyékolása, a mágneses mezők abszorbeálása. Megszünteti az agressziót, segít a harag feldolgozásában. Nyugtatja a kedélyállapotot. Hat az érzelmi ridegség ellen. Visszaadja a lelki egyensúlyt. Növeli a bátorságot, fokozza a szeretetet, hat szerelmi bánat ellen. Fokozza a romantikát. Segíti az alkotó gondolatokat.

Csakra

szívcsakra

 

 

Szerpentin

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Ikrek

Egyensúlyt teremt a szervezet magnéziumhiányos állapota esetén. Hatásos görcsök és migrén minden fajtája ellen. Erősíti a test összes mirigyét és a belet. Szabályozza a szívműködést. Segít távolságot tartani a lelki megterhelésekkel szemben, elkerülvető vele az agresszió. Kiegyensúlyozottá és nyugodtá tesz. Segít megtalálni a belső békét. Erősíti a szellemi képességet.

Csakra

szívcsakra

 

  

Szodalit

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Kos, Oroszlán, Szűz, Nyilas, Bak, Halak

Javítja a tudatos észlelőképességet, megnyugtat éshelyrebillenti az emocionális kiegyensúlyozottságot. Oldja az érzelmi gátakat és a bűntudatot. Szabályozza a vérnyomást, hat a hasnyálmirigyre. Ekcéma esetén is segítség lehet. Minden mirigybetegség kezelhető vele, beleértve a pajzsmirigyet is. Erősíti az immunrendszert.

Csakra

torokcsakra, homlokcsakra

 

  

Tigrisszem

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas

Erősíti a légutakat, a tüdőt, köhögés, meghűlés, aztma, bronchitis esetén is hatásos. Hatással van az ízületekre és csontozatra. Idegi betegségek esetén is hasznos. Pozitv hatást gyakorol az agyra és a koncentráló képességre. Aktiválja a döntési képességet, segít a döntések meghozatalában, a problémák megoldásában. Oldja az emocionális blokádokat. Megfékezi a túláradó energiákat és izgalmakat. Mélységes belső béke és védettség fejlődik ki hatására.

Csakra

napfonatcsakra

 

  

Unakit

Forrás: wikipédia

 Csillagjegy

Ikrek

Meggyorsítja a betegségek utáni lábadozást. Rezgéseivel erősíti a szervezet öngyógyító erőit. Minden terület regenerációjához használható. Erősíti az immunrendszert. Lelki területen gyorsabban felépülünk a sorscsapások, lelki megpróbáltatások után.

Csakra

napfonatcsakra, szívcsakra

  

 

Felhasznált irodalom

Sonja Heider: Gyógyító kövek